Postuar më: 17 Maj 2017

Ministrja Xhaçka, njeriu i vitit 2016!

Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, u shpall sot si njeriu i vitit 2016, për kontributin dhe dedikimin për të mbrojtur e promovuar të drejtat LGBTI në Shqipëri.

Ky është viti i tretë që Ambasada PINK akordon çmimet kombëtare individëve nga të gjitha sferat e jetës për punën e tyre për të drejtat e LGBTI.

Ministrja Xhaçka u shpreh se ky çmim, e ngarkon me përgjegjësi për të punuar akoma më fort, kundër diskriminimit ndaj personave të këtij komuniteti të cilin, sipas saj, nuk e vuan vetëm individi direkt, por familja dhe e gjithë shoqëria.