Përfshirja sociale nuk është një privilegj - rikonstruktohet shkolla speciale "Luigj Gurakuqi"

Postuar më: 06 Prill 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, mori sot pjesë në inagurimin e shkollës speciale “Luigj Gurakuqi” në Tiranë. Në inagurimin e rikonstruksionit të kësaj shkolle nga Bashkia e Tiranës, mori pjesë edhe Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, Kryetari i Bashkisë z. Erion Veliaj dhe Ministrja e Arsimit znj. Lindita Nikolla.

Një mik i mirë në Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë

Postuar më: 05 Prill 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, znj. Olta Xhaçka, mirëpriti dje Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, z. Donald Lu.

1200 punëmarrës më shumë se një vit më parë, janë përfshirë në skemën e sigurimeve shoqërore dhe(...)

Postuar më: 04 Prill 2017
Zhvillohet analiza vjetore e Inspektoratit Shtetëror të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore. Ministrja Xhaçka: Objektivi ynë kryesor, inspektimi të reduktojë në zero numrin e punonjësve që punojnë në kushte të rënda pune.

Sipërmarrjet rinore - idetë fituese financohen me vlerën prej 500,000 Lekë të reja!

Postuar më: 03 Prill 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, znj. Olta Xhaçka mori sot pjesë në çeljen e fazës së re të programit “Zhvillimi i Aftësive për Punësim”. Ky program është një nismë e përbashkët e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) dhe Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe mbështetet nga Ministria se Mirëqënies Sociale dhe Rinisë. Synimi i prgramit është të mbështesë të rinjtë nga mosha 18-30 vjeç, që kanë vision dhe ide inovatore për të ndërtuar biznesin e tyre. Kjo, do arrihet duke I trainuar të rinjtë mbi format e vetëpunësimit, këshillimin gjatë gjithë fazave të programit dhe mbështetjes financiare. Idetë më të mira do të transformohen në biznese të qendrueshme.

Nënshkruhet marrëveshja e pensioneve mes Shqipërisë dhe Luksemburgut

Postuar më: 31 Mars 2017
Zv. Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Vjollca Braho, së bashku me Ministrin e Punës dhe Sigurimeve Shoqërore të Luksemburgut, Z. Romain Schneider, firmosën marrëveshjen administrative midis qeverisë shqiptare dhe qeverisë së Dukatit të Madh të Luksemburgut.

Ustai i Qytetit tim, në Panairin e Punës 2017

Postuar më: 31 Mars 2017
Rikthimi i profesioneve të humbura në vend, një mundësi reale punësimi dhe ruatjes së traditës!

Nënshkruhet marrëveshja e e bashkëpunimit midis Shërbimit Kombëtar të Punësimit dhe INSTAT për Sistemin e(...)

Postuar më: 30 Mars 2017
trja Xhaçka, deklaron vendet konkrete të punës që ofrohen në Panair. Në ditën e dytë të Panairit të Punës 2017, Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë dhe Shërbimi Kombëtar i Punësimit nënshkruan marrëveshjen e e bashkëpunimit me INSTAT në lidhje me ngritjen e një Sistemi Menaxhimi të Informacionit, i cili sipas Ministres Xhaçka, është një “martesë” e menaxhimit të statistikave me anë të teknologjisë, i cili do të mundësojë të studiohen individët, nevojat e tyre për punësim dhe mënyra si do paraqitet informacioni, që të jetë lehtësisht i asimilueshëm. Të studiohet teknologjia që do përdoret për ta aksesuar atë, si dhe tregu i punës për të siguruar një përputhje dhe përshtatshmëri midis kërkesave dhe ofertave.

5000 vënde pune nga mbi 80 kompani në Panairin e Punës 2017

Postuar më: 29 Mars 2017
Të nderuar sipërmarres, pjesëmarrës në panair, Kam kënaqësinë e veçantë të çel këtë panair të punës në ditët e para të detyrës si drejtuese e Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë. Jam veçanërisht e kënaqur, që ky panair sot krijon mundësinë dhe dëshmon një pohim tonin. Dëshmon faktikisht se në Shqipëri ka punë!

Konferenca Kombëtare mbi kujdesin alternativ për fëmijët pa kujdes prindëror.

Postuar më: 28 Mars 2017
Në kuadër të Reformës së Shërbimeve Shoqërore dhe të De-Institucionalizimit, Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, mori pjesë ditën e sotme në Konferencën Kombëtare mbi kujdesin alternativ për fëmijët pa kujdes prindëror.

Ministrja Xhaçka bashkë me Kryeministrin Rama, nënshkruajnë në Vlorë Pakti Social

Postuar më: 25 Mars 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, znj. Olta Xhaçka, së bashku me Kryeministrin e Shqipërisë z. Edi Rama, nënshkruan Paktin Social me bashkinë e Vlorës.
Mbyllet sot Olimpiada e Aftësive – Edicioni i dytë. Ministrja Xhaçka: Po kthehet në institucion të këshillimit të karrierës për të(...) 29-04-2017