Njoftim për shtyp

Postuar më: 24 Qershor 2017
Njoftim për shtyp - Denoncimi per shkeljet diten e zgjedhjeve.

Shkelje të konstatuara në shpërndarjen e ndihmës ekonomike.

Postuar më: 23 Qershor 2017
Me urdhër të Ministres së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Znj. Xhulieta Kërtusha, më datë 07.06.2017 u ngrit grupi i punës për kontrollin mbi përdorimet e fondeve të ndihmës ekonomike në Qarkun e Korçës.

Informimim i prokurorisë mbi shkeljet penale të kryera nga punonjës të administratës

Postuar më: 13 Qershor 2017
Ministria e Miëqënies Sociale dhe Rinisë ka përshkallëzuar masat ndaj punonjësve të administratës të cilët në kundërshtim me ligjet dhe vendimin e Këshillit të Ministrave, kanë marrë pjesë në aktivitete të fushatës zgjedhore, gjatë orarit zyrtar të punës.

Urdhër kontrolli mbi përdorimin e fondeve të ndihmës ekonomike

Postuar më: 06 Qershor 2017
Ministrja e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë znj. Xhulieta Kërtusha ka urdhëruar ngritjen e një grupi pune për kontrollin e veprimtarisë së kryer nga Zyrat e Ndihmës Ekonomike në të gjithë vendin.

Njoftim mbi rastin e punonjësve të lënduar në fabrikën e këpucëve, Fushë-Krujë

Postuar më: 31 Maj 2017
Pas informacionit të marrë në lidhje me lëndimin e disa punonjësve në një fabrikë për prodhimin e këpucëve në Fushë-Krujë Bubq, me kërkesë të Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Znj. Xhulieta Kërtusha, Inspektoriati Shtetëror i Punës dhe Shërbimeve Shoqërore mori masat për verifikimin urgjent të situatës.

Arsimi dhe Formimi Profesional, në bazët të ligjit të ri të AFP, do të jetë nën varësi të Shërbimit(...)

Postuar më: 19 Shkurt 2017
Klosi: Sfidoj me shifra këdo që flet për rritje të papunësisë Klosi: Janë 40 mijë vende të lira pune Klosi: Mbi 53 mijë punëkërkues janë orientuar tek tregu I punës Klosi: Shkollat dhe Qëndrat e Formimit Profesional, nën varësinë e Agjensisë së re për Profesione dhe Kualifikime Klosi: Do të ngrihet në cdo bashki, zyra pune

Shkolla verore për diasporën, program i Ministrisë së Diasporës së Kosovës

Postuar më: 03 Gusht 2016
Ministri Klosi mori pjesë në hapjen e shkollës verore për diasporën, program i ministrisë së diasporës së Kosovës.

I qëndrojmë angazhimit për shtresat në nevojë

Postuar më: 30 Qershor 2016
Të nderuar përfaqësuar të medias kam kënaqësi të dal përpara jush dhe përmes jush të jap disa lajme të mira për qytetarët shqiptarë. Jam këtu për të sqaruar disa nga vendimet e qeverisë shqiptare, miratuar një ditë më parë dhe që kanë efekt të drejtëpërdrejtë në jetën e qytetarëve shqiptarë.

“Rritëm pensionet. Mbajtëm premtimin”

Postuar më: 02 Qershor 2016
Rreth 20 mijë pensionistë do të marrin pensione më të larta nga 1 qershori I këtij viti. Reforma e thellë në sistemin e sigurimeve shoqërore, bëri të mundur rritjen e pensioneve për disa kategori. Do të përmbushim pritshmëritë e larta të qytetarëve ndaj nesh. Pasi nxorrëm skemën e sigurimeve shoqërore nga kolapsi dhe rreziku i falimentit që gjetëm në 2013, reforma po jep tani rezultatet e para nga zbatimi I skemës së re të pensioneve në 2015. Do të vijojmë me rritjen e pensioneve, me rregullimin e pabarazive me eleminimin e sorrollatjeve nëpër zyra të pensionistëve, me shërbime më të larta ndaj qytetarëve.
Njoftim për shtyp - Denoncimi per shkeljet diten e zgjedhjeve. 24-06-2017