Olimpiada e Aftësive – Edicioni i dytë, finalja!

Postuar më: 29 Prill 2017
Mbyllet sot Olimpiada e Aftësive – Edicioni i dytë. Ministrja Xhaçka: Po kthehet në institucion të këshillimit të karrierës për të gjithë maturantët. Krijon hapësira të reja dhe bashkëpunim ndërmjet shkollave dhe aktorëve të biznesit! Ministrja Xhaçka: Na bindët, që kishim të drejtë në zgjedhjen e Arsimit Profesional.

30 punonjës të rinj përfundojnë trajnimin dhe çertifikohen për çështjet e mbrojtjes së fëmijëve

Postuar më: 28 Prill 2017
Çertifikohen pjesëmarrësit e Kursit të III-të të Formimit të vazhduar mbi ‘Çështjet e mbrojtjes së fëmijëve” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Agjencia për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve

"Fjalë Burri" - Prezantohet studimi

Postuar më: 28 Prill 2017
Prezantohet Studimi “Fjalë Burri”. Një studim që lidh dhe angazhon djemtë dhe burrat në çështjet e barazisë gjinore.

Starton edicioni i dytë i "Panairi i Aftësive"

Postuar më: 27 Prill 2017
Ministrja e Mirëqënies Sociale z. Olta Xhaçka dhe Rinisë hapi Edicionin e Dytë të Panairit Kombëtar të Arsimit Profesional në vend “Olimpiada e Aftësive”.

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit mbi programin kombëtar të punës 2017-2021

Postuar më: 26 Prill 2017
Më shumë punë për shqiptarët si dhe përmirësim të mbrojtjes sociale. Firmoset sot në Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, marrëveshja e bashkëpunimit mbi programin kombëtar të punës 2017-2021, mes MMSR Organizatës ndërkombetare të punës ( ILO ) dhe Organizatave të Punëdhënësve, dhe Organizatave të Punëmarrësve​ në Shqipëri.

Pakti në Tiranë dhe një ditë solidariteti

Postuar më: 24 Prill 2017
Nënshkruhet Pakti Social për Qarkun e Tiranës, mes MMSR dhe Bashkive Vorë dhe Rrogozhinë.

Promovonet në Berat, skema e re e Ndihmës Ekonomike

Postuar më: 22 Prill 2017
Ministrja Xhaçka: Reforma ka per qellim ndihmen e familjeve me te varfra me angazhimin per t’i mbeshtetur ato hap pas hapi drejt fuqizimit social dhe ekonomik te tyre.

Ustai i Qytetit tim - Korçë

Postuar më: 21 Prill 2017
Ne jemi nje nga popujt me te pasur ne bote sa i takon tradites, kultures, e historise dhe zejtaria eshte shtylla e kesaj tradite. Nuk do te kishte kostume popullore aq te mrekullueshme sa i kemi, nga treva ne treve, aq te pasur e te bukur, pa zejtaret tane. Fillon qe nga thurja e fijeve, ngjyrosja me aq shije, endja e copave te mrekullueshme, e perfundon tek qendisja me ar e jelekeve e kostumeve. Nuk do mund te ishte Korca, me harmonine e pasurine e vet historike e shijen e holle artistike, pa gur-gdhendesit e dru-gdhendesin e jashtezakonshem qe vetem sikur punet e tyre te ruanim e te mirembanim e kemi bere punen.

Urimi për festën e Pashkëve i Ministres Xhaçka.

Postuar më: 16 Prill 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, uroi sot besimtarët katolikë dhe ortodoksë për festën e Pashkëve.

Dita Ndërkombëtare e fëmijëve në situatë rruge

Postuar më: 12 Prill 2017
12 Prilli, Dita Ndërkombëtare e fëmijëve në situatë rruge Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, organizoi sot aktivitetin në kuadër të 12 Prill-it, Ditën Ndërkombëtare të fëmijëve në situatë rruge.
Nisur nga disa lajme të publikuara sot në disa media, sqarojmë se informacioni i dhënë nuk është i vërtetë. 19-07-2017