RYCO - Mbahet në Tiranë takimi i katërt i bordit qeverisës

Postuar më: 15 Maj 2017
Mbahet në Tiranë, takimi I katërt I bordit qeverisës të RYCO. Ministrja Xhaçka: RYCO eshte nje premtim për të krijuar shumë mundësi të reja për të rinjtë në Ballkan. Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, në cilësinë e kryetares së bordit drejtues të RYCO u shpreh se: “Ju sot do punoni për ngritjen e një platforme për të rinjtë dhe për ata që punojnë me të rinjtë. Shpresoj që kjo platformë, të sjellë më shumë pjesëmarrje të të rinjve në vendimarrje, më shumë dëshirë për t’u përfshirë në aktivitete modeluese, pse jo dhe me shumë deputetë apo drejtues të strukturave qeverisëse.”

Ditët e Hapura - Shkolla “Herman Gmeiner”, Sauk.

Postuar më: 12 Maj 2017
Në kuadër të Javës së Evropës, Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, vizitoi sot së bashku me partnerët donatorë austriakë, shkollën profesionale për TIK “ Herman Gmeiner” në Sauk.

Jetojmë në vendin e mundësive.

Postuar më: 10 Maj 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, mori sot pjesë në Panairin e Karrierës, organizuar nga MMSR, GIZ dhe Universiteti i New York-ut në Tiranë.

Përherë e më shumë për ata që kanë nevojë

Postuar më: 07 Maj 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, priti në ambientet e Ministrisë delegacionin e Arabisë Saudite në vizitën e tyre në Tiranë, me qëllim mbështetjen e të gjitha rrjeteve, si ato publike dhe ato jo publike, që ofrojnë shërbime sociale për fëmijë, të moshuar, persona me aftësi të kufizuara, fëmijë e familje rome dhe egjiptiane, gra të dhunuara e viktima trafikimi.

Panairi i karrierës model për t'u ndjekur

Postuar më: 04 Maj 2017
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Olta Xhaçka, mori sot pjesë në panairin e karrierës organizuar nga Universiteti Bujqësor I Tiranës. Panairi i Karrierës, që organizohet sot nga UBT, është një ativitetet i rëndësishëm i cili ka lidhje direkte me fushën e Tregut të Punës, si dhe është një burim i rëndësishëm informacioni për të kuptuar çfarë ndodh në tregun e punës.

4.5 milion euro për Qendrën Multifunksionale në Kamëz

Postuar më: 03 Maj 2017
4.5 milion euro fond nga qeveria federale gjermane. Nënshkruhet marrëveshja e financimit të projektit “Fondi për formimin profesional dhe punësimin - Qendra Multifunksionale e Kamzës”

Olimpiada e Aftësive – Edicioni i dytë, finalja!

Postuar më: 29 Prill 2017
Mbyllet sot Olimpiada e Aftësive – Edicioni i dytë. Ministrja Xhaçka: Po kthehet në institucion të këshillimit të karrierës për të gjithë maturantët. Krijon hapësira të reja dhe bashkëpunim ndërmjet shkollave dhe aktorëve të biznesit! Ministrja Xhaçka: Na bindët, që kishim të drejtë në zgjedhjen e Arsimit Profesional.

30 punonjës të rinj përfundojnë trajnimin dhe çertifikohen për çështjet e mbrojtjes së fëmijëve

Postuar më: 28 Prill 2017
Çertifikohen pjesëmarrësit e Kursit të III-të të Formimit të vazhduar mbi ‘Çështjet e mbrojtjes së fëmijëve” Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Agjencia për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve

"Fjalë Burri" - Prezantohet studimi

Postuar më: 28 Prill 2017
Prezantohet Studimi “Fjalë Burri”. Një studim që lidh dhe angazhon djemtë dhe burrat në çështjet e barazisë gjinore.

Starton edicioni i dytë i "Panairi i Aftësive"

Postuar më: 27 Prill 2017
Ministrja e Mirëqënies Sociale z. Olta Xhaçka dhe Rinisë hapi Edicionin e Dytë të Panairit Kombëtar të Arsimit Profesional në vend “Olimpiada e Aftësive”.
Ministrja e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë znj. Xhulieta Kërtusha, me rastin e fetës së 1 Qershorit zhvilloi një vizitë në shtëpinë e(...) 01-06-2017