Reagim zyrtar nga Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, z. Blendi Klosi, mbi rastin e dhunës në Shtëpinë e(...)

Postuar më: 01 Prill 2016
Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, vlerëson si tejet të rëndë e të patolerueshëm rastin e denoncuar në media, në Shtëpinë ë Foshnjes në Durrës. Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi, prej momentit të shfaqjes së pamjeve në media, urdhëroi marrjen e të gjitha masave për zbardhur në mënyrë të plotë ngjarjen dhe ndëshkimin e të gjithë personave përgjegjës.

DEKLARATË PËR SHTYP

Postuar më: 04 Mars 2016
Të nderuar përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, Në vijim të procesit të përzgjedhjes së kandidatëve - përfaqësues të shoqërisë civile në Këshillin Kombëtar për Shoqërinë Civile (KKSHC),Ministria e Mireqenies Sociale dhe Rinis ju njofton se pas konsultimeve dhe rekomandimeve të deritanishme të zhvilluara me ekspertë vendas dhe të huaj, u vendosën kriteret për kandidatët, dokumentacionet mbështetëse dhe se periudha e nominimeve do të vazhdojë deri në datën 21 Mars 2016, ora 17.00. Nominimet e dorëzuara pas kësaj kohe do të konsiderohen të pavlefshme.

Punësimi. Puna e denjë, kryefjala e qeverisë shqiptare

Postuar më: 27 Janar 2016
Puna e denjë është kryefjala e qeverisë shqiptare për punësimin. Programi i qeverisë ka vënë në fokus punësimin dhe zhvillimin cilësor të punës të denjë, në përputhje me vizionin dhe direktivat e BE, strategjinë evropiane për punësim, si dhe kërkesave për integrimin evropian të Shqipërisë. Këtë tregon dhe niveli i fondeve të vëna në dispozicion për këtë program, të shumëfishuara, krahasuar me vetëm 2 vite më parë.

Impakti i holokaustit në brezat e ardhshëm

Postuar më: 27 Janar 2016
Dita e Përkujtimit të viktimave të Holokaustit, e futur tashmë edhe në axhendën e ditëve përkujtimore të MMSR-së, kërkon që çdo komb anëtar i OKB-së të nderojë kujtimin e viktimave të holokaustit, duke na inkurajuar zhvillimin e programeve arsimore në lidhje me historinë e holokaustit, për të ndihmuar në parandalimin e akteve të genocidit në të ardhmen.

Fjala e ministrit Blendi Klosi mbajtur sot në shpërndarjen e kontratave të punës për 200 të rinj, që morën(...)

Postuar më: 08 Dhjetor 2015
Edhe unë isha në 8 Dhjetor. Edhe unë mora pjesë në mbrëmjen dedikuar vdekjes tragjike të John Lennon natën e 8 dhjetorit të vitit 1990. Ajo javë e parë e dhjetorit 1990 mbahet mend edhe si java e REFLEKSIONEVE që organizonte në Institutin e Arteve Edi Rama së bashku me Ardian Klosin dhe Kapllan Resulin. Për shumë nga ju sot në këtë salle, ndjesia e magjike e dëgjimit në publik e disa këngëve të ndaluara dhe për më tepër hedhja e disa parullave antiregjim, mbase nuk ka asnjë kuptim, por ne që e përjetuam atë natë në Institutin e Arteve, na krijoi një ndjesi të papërshkrueshme, që s’do më hiqet kurrë nga kujtesa.

ZGJIDHJA E ÇËSHTJES SË PERSONAVE TË ZHDUKUR GJATË REGJIMIT KOMUNIST NË SHQIPËRI

Postuar më: 04 Dhjetor 2015
1. Ky Plan veprimi përshkruan një strategji graduale për përcaktimin e rreth 6,000 personave të cilët u zhdukën gjatë regjimit komunist në Shqipëri, në periudhën 1944 - 1991. Plani udhëzues i veprimit është i bazuar në diskutimet me autoritetet shqiptare dhe reflekton prioritetet e qeverisë e cila udhëhiqet nga Komisioni Ndërkombëtar për Personat e Zhdukur (ICMP), i njohur për ekspertizën në ndihmë të shteteve për të adresuar çështjen e personave të zhdukur si pasojë e konflikteve, shkeljeve të të drejtave të njeriut dhe dhunës politike.

Fjala e Zëvendëseministres, Gentjana Sula në Konferencën “Kërkimi dhe identifikimi i personave të zhdukur"

Postuar më: 04 Dhjetor 2015
Tashme eshte bere i njohur fakti se gjate periudhes 1944-1991 rreth 6,000 persona u ekzekutuan me apo pa gjyq dhe trupat e tyre nuk iu kthyen kurre familjeve per varrim. Mes tyre shume ish te burgosur vdiqen ne burgje apo kampet e punes si rezultat I torturave o shkaqeve te tjera, por trupat e tyre jane ende te humbura sot e kesaj dite.

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Konferencën “Kërkimi dhe identifikimi i personave të zhdukur” e lexuar nga(...)

Postuar më: 04 Dhjetor 2015
Para disa javësh në Varrezat e Rrmajit në Shkodër, patëm nderin të përkujtojmë 4 nëntorin, 25 vjetorin e meshës së parë në Shqipëri, e cila shënon aktin e parë të sfidës së hapur publike kundër regjimit diktatorial në Shqipëri.

DEKLARATË E PËRBASHKËT PËR VEPRIME TË KOORDINUARA NË LUFTËN KUNDËR DHUNËS NDAJ GRUAS DHE DHUNËS NË FAMILJE

Postuar më: 25 Nëntor 2015
MINISTRIA E MIRËQENIES SOCIALE DHE RINISË, në cilësinë e autoritetit përgjegjës për koordinimin e veprimeve për barazinë gjinore dhe kundër dhunës ndaj grave e dhunës në familje, dhe përfaqësuesit e KOMUNITETEVE FETARE në Shqipëri,

Deklaratë për shtyp

Postuar më: 23 Nëntor 2015
Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, me nismën e ministrit Blendi Klosi, përfundoi procesin e vlerësimit të njohurive dhe aftësive të të gjithë punonjësve të institucioneve të përkujdesit social publik në nivel vendor dhe qendror. Ky proces vlerësimi ishte i plotë dhe i dizenjuar sipas të gjitha procedurave administrative dhe profesionale akademike, me eksperte të kësaj fushe. Grupi i punës ad-hoc, i ngritur në Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, udhëhoqi dhe monitoroi hap pas hap administrimin e procesit duke garantuar transparencë, paanshmëri dhe mbarëvajtjen e këtij procesi. Theksojmë se të gjithë punonjësit e përfshirë në vlerësim u informuan një muaj përpara zhvillimit të këtij procesi me publikimin e programit të vlerësimit të njohurive.
Njoftim për shtyp - Denoncimi per shkeljet diten e zgjedhjeve. 24-06-2017